koliko puta se desilo da odneste Vas racunar i cekat nekoliko dana da Vam serviser poravi. Ovde toga nema problemi se odmah resavaju na licu mesta!

Vama je racunar potreban uvek a mi odmah resavamo problem

Procedura servisiranja podrazumena vise radnji koje ce biti preduzete kako bi se utvrdio tacan kvar zbog kojeg je nastao problem. Dijagnostikom dobijaju se precezne tacne informacije na osnovu kojih se utvrdjuje cena popravke. Svi klijenti koji se odluce da svoj racunar ili lap top poprave dijagnostiku ce dobiti besplatno. Ukoliko se odluce da ne poprave cena dijagostike se placa.

( Specijalna ponuda jedinstvena fiksna cena) obavlja se sledece, uredjaj se resklapa i cisti se detaljno od prasine, vrsi se zamena termalne, provera ventilatora i podmazivanje istog, provera maticne ploce, memorije, hard diska, graficke kartice i provera napajanja. Zatim sledi sklapanje racunara, podizanje operativnog sistema. Instalcija antivirusnog softwera, instalacija programa, instalacija drivera (komponente racunara zvuk, grafika, mreza...). Racunar, Lap-top se zatim optimizuju radi boljeg i brzeg rada. Optimizacija podrazumeva deaktiviranje svih startup programa, ubrzavanje sistema, ciscenja smeca, sredjivanje registar baze, ispravljanje registar baze, defregmentacija hard diska, otklanjanje greski na hrad disku, optimizacija hard dska. Ubrzavanje pretrazivaca, zastita pretrazivaca od reklama i virusa,

Prilokom preuzimanja racunara ili lap-topa vrsi se demonstracija rada kako bi se klijent uverio u ispravnost uredjaja. zatim klijen dobija pismeno sta je uradjeno na racunaru/laptop-u i garanciju na operativan sistem u trajanju od 6 meseci.

Svi klineti imaju besplatnu daljnsku kontrolu ukoliko im nesto zatreba od programa dodatno ili ukoliko nesto pokvare a moze da se otkloni daljinskom kontrolom za sve ostalo potrebno je doci u servis.

Svi klijenti dobijaju program za daljinsku kontrolu racunara ili lap top-a koji mogu preuzeti ovde Daljnskom kontrolom vrse se manje popravke koje se mogu uraditi daljnskim putem a podrazumevaju instalaciju dodatnog programa i resavanje manjih problema koji su nastali Vasim ne adekvatnim rukovanjem programima ili ukoliko Vam nesto treba a neznate da to uradite.

Ciscene od prasine

C

Zasto cistiti od prasine? Sigurno vam se bar jedanput desilo da se vas laptop ili kompjuter zagreva u predelu tastature, da bude vreo i da se oseca miris plastike ili da se gasi posle par minuta rada? Kod vaseg gedzeta dolazi do pregrevanja vitalnih cipova jer su zapuseni otvori za ventilaciju i izbacivanje vruceg vazduha. Tokom rada vas racunar mora da se hladi ventilatorima koji uvlace spoljasnji vazduh zajedno sa prasinom koja se nakuplja u velikim kolicinama u kucistu i hladnjacima za procesor, graficku karticu, napajanje i ostale komponente. Sve ovo moze dovesti do ozbiljnog kvara na vasem racunaru. U tom slucaju potrebno je sto pre ocistite racunar da ne biste izgubili vitalne podatke. Ni u kom slucaju nedirajte ukoliko niste sigurni da nebiste napravili veci problem. Prepustite taj posao strucnim osobama.

 

Zamena termalne paste

Termalna Pasta se menja zato sto služi za bolje provodjenje toplote izmedju povrsine procesora (ili nekog cipa) i  hladnjaka.

Kada bi se na procesor stavio hladnjak, bez termalne paste, izmedju povrsine procesora i povrsine dna  hladnjaka bila bi supljina u kojoj bi se nalazio vazduh  (jer ploca procesora i ploca hladnjaka ne mogu idealno nalegati koliko god one ravne bile). Vazduh  je izolator,  skoro nikako ne provodi toplinu. Posledica bi bilo vece zagrevanje procesora, hladnjak ne bi dobro hladio jer toplina s procesora ne bi bila dovoljno brzo odvodjena na hladnjak. S pastom je bolje odvođenje proizvedene toplote s procesora na hladnjak. Preporuka je menjati pastu svakih godinu (max dve) ako se ne radi o nekoj kvalitetnoj koja ne gubi svojstva s vremenom. 

Optimizacija sistema-ubrzavanje racunara

Racunar može biti spor zbog slabe konfiguracije. U tom slucaju, sistem se donekle moze optimizovati, ali je preporucljivo uloziti nesto para u novije delove. Za rad racunara je izuzetno bitna RAM memorija i ako imate manje od 1Gb RAM memorije, razmislite o nadogradnji. Dodatna RAM memorija moze visestruko ubrzati rad Vaseg sistema. Ako ipak ne zelite da kupujete nove delove, racunar se moze optimizovati i ciscenjem smeca, privremenih fajlova, optimizovanjem hard diska i ostalih stvari. Racunar takodje moze biti spor zbog pregrevanja. U vecini slucajeva problem je u termalnoj pasti na procesoru koja dugo nije menjana. Taj posao mi mozemo odraditi za Vas. Optimizacija sistema se vrsi rucno i pomocu specijalizovanog softvera koji ce operativni sistem Vaseg računara dodatno ubrzati otkalanjucu sve probleme.

Sta je to optimizacija racunara?

Optimizacija racunara predstavlja optimizovanje sistema radi brzeg rada, podrazumeva vise radnji koje ce biti preduzete da bi se vas sistem optimizova. Dakle Vas racunar ili lap top treba da se brzo pali, gasi i svi programi treba da rade bez kocenja. Vecina servisera samo uarade podizanje sistema i instalaciju programa, niko ne resava probleme koji nastaju prilokom instalacije programa. Sta treba uraditi da bi Vas racunara vrlo brzo radio, Potrebno je obavezno deaktiviranje svih startup programa, ubrzavanje sistema, ciscenja smeca, sredjivanje registar baze, ispravljanje registar baze, ciscenje regostar baze, defregmentacija hard diska, otklanjanje greski na hrad disku, optimizacija hard dska. Ubrzavanje pretrazivaca, zastita pretrazivaca od reklama i virusa, ciscenje privatnosti, uklanjanje spajvera, popravka precica, podesavane sistema u kontrol panelu. Zasto je optimizacija potrebna, Zato sto svaki racunara na kome se instaliraju programi zargonski receno premestanja programa baze podataka iz jednog fajla u drugi upravo zbog toga Vas racunara radi sporije. Pa je potrebeno sve postaviti na svoje mesto.

Sta se sve instalira od programa na Vas racunar?

Koje operativne sistem imamo?

Posedujemo sve moguce operativne sistema i svi operativni sistemi su originalni.

Specijalna ponuda kompletan servis

Sta podrazumeva kompletan servis?